Antena 3 CNN Economic Biz News Business Metroul din Drumul Taberei are agenţie de publicitate. Contract de aproape 100.000 de euro pentru o firmă cu un angajat

Metroul din Drumul Taberei are agenţie de publicitate. Contract de aproape 100.000 de euro pentru o firmă cu un angajat

Metroul din Drumul Taberei are agenţie de publicitate. Contract de aproape 100.000 de euro pentru o firmă cu un angajat
25 Mar 2015   •   17:33

Magistrala 5 a Metroului Bucureşti nu este încă gata, însă are deja agenţie de publicitate. Conform unui anunţ publicat pe 19 martie în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), Metrorex a atribuit în 10 martie 2015 către Promo Media SRL din Suceava un contract de aproape 100.000 de euro, fără TVA, pentru servicii de informare şi publicitate.

Conform Paginademedia.ro, agenţia, care are un singur angajat, va face conferinţe de presă pentru fiecare staţie, pixuri, fluturaşi şi chiar „plăci comemorative”.

Metrorex a primit 5 oferte pentru acest contract de achiziţii publice, dintre care patru au fost declarate admisibile şi doar una câştigătoare – cea a firmei Promo Media SRL. Firma este deţinută integral de Mariniuc Daniel (un tânăr de 30 de ani din Suceava – născut în 10 februarie 1985), acesta fiind şi administratorul firmei. Datele de la Ministerul de Finanţe arată că firma Promo Media SRL are un singur angajat şi cifre de afaceri mai mici decât limita prezentată în caietul de sarcini pentru a se califica la licitaţia Metrorex. Oficialii Metrorex au explicat însă pentru Paginademedia.ro că firma lui Mariniuc este un IMM şi beneficiază, conform legislaţiei, de reduceri cu 50% la criteriile cerute în achiziţiile publice.

Detalii despre ce va face agenţia şi cum se va face informarea şi publicitatea pentru Metroul din Drumul Taberei sunt puse la dispoziţie de Paginademedia.ro.


Mai jos redăm punctul de vedere al Metrorex.
Referitor la licitaţia deschisă organizată în vederea atribuirii Serviciilor de informare şi publicitate aferente proiectului major "Linia de Metrou Magistrala 5: Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Operă) inclusiv Valea Ialomiţei" vă transmitem următoarele informaţii de interes public:

S.C. METROREX S.A. a atribuit în data de 10.03.2015 contractul pentru prestarea Serviciilor de informare şi publicitate aferente proiectului major "Linia de Metrou Magistrala 5: Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Operă) inclusiv Valea Ialomiţei" către operatorul economic S.C. PROMO MEDIA S.R.L. în urma unei proceduri de licitaţie deschisă.

Precizăm că operatorul economic care a fost declarat câştigător al procedurii a prezentat documente care susţin îndeplinirea cerinţelor de calificare prevăzute în documentaţia de atribuire. Totodată, menţionăm că S.C. PROMO MEDIA S.R.L. se încadrează în categoria Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, depunând în acest sens documentele prevăzute de legislaţia în domeniu, iar conform art. 16, alin. (2) din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare, "Întreprinderile mici şi mijlocii beneficiază de reduceri cu 50% pentru criteriile legate de cifra de afaceri, de garanţia pentru participare şi de garanţia de bună execuţie, cerute în achiziţiile publice de produse, lucrări şi servicii"

După declararea câştigătorului procedurii de licitaţie deschisă cu fază finală de licitaţie electronică, nu au existat contestaţii din partea celorlalţi participanţi.

S.C. PROMO MEDIA S.R.L. a prezentat documente din care să rezulte îndeplinirea cerinţei privind experienţa similară, depunând în acest sens copie după contractele încheiate cu Municipiul Oneşti, Judeţul Satu Mare, Municipiul Iaşi, Comuna Baru - Judeţul Hunedoara, Asociaţia Q-Professionals - Judeţul Suceava, însoţite de documente emise / contrasemnate de beneficiari, din care rezultă îndeplinirea cerinţei, prin care s-a solicitat valoarea minimă cumulată de 330.000 lei.

În cadrul documentelor depuse pentru participarea la procedura de achiziţie, S.C. PROMO MEDIA S.R.L. a prezentat o descriere a modului în care va îndeplini cerinţele caietului de sarcini, corespunzator obiectului contractului de servicii, respectiv a prezentat detaliat metodologia propusă pentru prestarea serviciilor (corespunzător fiecăreia dintre activităţile specifice de informare şi publicitate).

Proiectului major "Linia de Metrou Magistrala 5: Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Operă) inclusiv Valea Ialomiţei" se încadrează în Programul Operaţional Sectorial -Transport.

Atât reglementările Comisiei Europene cât şi cele ale Ministerului Transporturilor - Autoritatea de Management pentru Programul Sectorial Transport impun ca fiecare proiect finanţat din fonduri externe nerambursabile să se supună regulilor privind promovarea proiectelor prin informare şi publicitate pe tot parcursul desfăşurării acestora.

Procedura de licitaţie deschisă s-a desfăşurat în conformitate cu legislaţia în vigoare, respectând în acelaşi timp prevederile Ordinului Ministrului nr. 1438/20.11.2013 şi a Ordinului 1674/18.12.2014 dar şi a Manualui de Identitate Vizuală pentru Programul Operaţional Sectorial „Transport", ediţia II - ianuarie 2012.

Cu stima,

DIRECTOR GENERAL,

ing. Catalin HOMOR



×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close