Antena 3 CNN Economic Biz News Business Microsoft a cumpărat aQuantive Inc. cu 6 miliarde $

Microsoft a cumpărat aQuantive Inc. cu 6 miliarde $

Microsoft a cumpărat aQuantive Inc. cu 6 miliarde $
19 Mai 2007   •   12:37

Compania Microsoft a căzut vineri de acord să achiziţioneze pentru şase miliarde dolari (4,45 miliarde euro) aQuantive Inc. Pentru Microsoft, achiziţionarea companiei aQuantive este un început pentru lansarea publicităţii online, care ar lăsa în urmă Google şi Yahoo Inc. Microsoft speră că achiziţia companiei va stimula vânzările şi publicitatea pe Internet, afacere care este aşteptată să crească cu cel puţin 30% anul acesta.

aQuantitive este cea mai mare achiziţie din istoria Microsoft, care a raportat la finele lunii martie, un nivel al lichidităţilor de circa 28 miliarde dolari (20,78 miliarde euro). Acţiunile aQuantitive au crescut vineri cu 78% (27,92 dolari) până la 63,79 dolari, în timp ce acţiunile Microsoft au ajuns la 30,83 dolari. Achiziţia vine după ce, la mijlocul lunii aprilie, Google a achiziţionat pentru 3,1 miliarde dolari DoubleClick, companie care furnizează tehnologie pentru site-urile WEB. Companii precum aQuantive şi DoubleClick ajută la furnizarea de reclame pentru site-urile WEB.

Analiştii estimează că piaţa totală a publicităţii online se va ridica la circa 25 miliarde dolari (18,55 miliarde erur) anul acesta. În următorii cinci ani, piaţa este prognozată că va creşte cu circa 17 procent anual.

Rompres

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close