Antena 3 CNN Economic Biz News Business Microsoft a fost amendată cu 1,5 miliarde dolari

Microsoft a fost amendată cu 1,5 miliarde dolari

Microsoft a fost amendată cu 1,5 miliarde dolari
23 Feb 2007   •   10:45

Microsoft a fost amendat cu 1,5 miliarde dolari pentru violarea a două brevete în materie de tehnologie MP3, aparţinând producătorului de echipamente de telecomunicaţii Alcatel-Lucent. Sentinţa a fost dată de un tribunal federal american, joi seară. ?Apreciem că acest verdict este nefondat atât din punct de vedere al faptelor cât şi din punct de vedere al dreptului?, a afirmat avocatul principal de la Microsoft, Tom Burt, care va face recurs.

Pe de altă parte, reprezentanţii grupului Alcatel-Lucent, mulţumiţi de decizia tribunalului, spun că au adus argumente solide pentru a-şi susţine poziţia?. În anul 2003, înainte de fuziunea cu rivalul francez Alcatel, societatea americană Lucent a depus o plângere în justiţie în care susţinea că partenerii Microsoft, printre care producătorii de calculatoare personale Dell şi Gateway, utilizează sistemul de operare Windows care violează brevetele sale. Procesul s-a concentrat pe tehnologia MP3 utilizată de programul software Windows Media Player.

De asemenea, la sfârşitul lui 2006, Alcatel a depus plângere împotriva Microsoft pentru violarea proprietăţii intelectuale. Este vorba de licenţele referitoare la autentificarea utilizatorilor pe reţea şi accesul la transmisiunile audiovizuale în sistem digital. Anterior, în luna aprilie a aceluiaşi an, Lucent a depus o altă plângere împotriva Microsoft, acuzându-l de violarea brevetelor sale referitoare la codarea şi decodarea fişierelor video, şi anume consola de jocuri video Xbox 360, care utilizează o tehnologie MPEG2 ce are la bază o parte importantă din brevetul Lucent.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close