Antena 3 CNN Economic Biz News Business Microsoft citeşte gândurile utilizatorilor pentru a crea softuri accesibile tuturor

Microsoft citeşte gândurile utilizatorilor pentru a crea softuri accesibile tuturor

Microsoft citeşte gândurile utilizatorilor pentru a crea softuri accesibile tuturor
13 Mai 2008   •   11:03

Gigantul software, Microsoft Corporation nu mai e mulţumit de performanţele spectaculoase ale companiei. IT-iştii vor ceva nou şi s-au gândit că cea mai bună metodă de a obţine ?noul? pe placul tuturor utilizatorilor este să le citească gândurile. Compania spune că este foarte greu să evalueze în mod corect ceea ce doresc să obţină oamenii în urma interacţiunii calculator-persoană.

Metoda chestionarului nu dă rezultate bune pentru că generează întârzieri între momentul apariţiei unei probleme şi adresarea întrebării şi "fiinţele umane nu sunt în stare să raporteze atât de bine ceea ce simt?, spun cei din conducerea Microsoft.

Aşa că gigantul software a ajuns la concluzia că singura soluţie de a-şi evalua beneficiarii este să citească direct informaţiile stocate în creier, folosindu-se de electroencefalograme care să înregistreze semnalele electrice.

Exista, totuşi, o problemă. Pachetul de date obţinut în urma unei encefalograme conţinea atât date folositoare pentru un ?cititor de gânduri?, cât şi unele nefolositoare, precum clipitul involuntar. În cele din urmă,Microsoft a găsit o soluţie pentru a le filtra, iar aacum se pregăteşte să realizeze soft-uri uşor de folosit şi pe placul tuturor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close