Antena 3 CNN Economic Biz News Business Microsoft oferă 45 de miliarde de dolari pentru Yahoo

Microsoft oferă 45 de miliarde de dolari pentru Yahoo

Microsoft oferă 45 de miliarde de dolari pentru Yahoo
01 Feb 2008   •   13:25

Microsoft a oferit aproape 44,6 de miliarde de dolari pentru a prelua portalul de internet Yahoo. Oficialii de la Microsoft au înaintat deja oferta consiliului de administraţie de la Yahoo, însă nu au precizat care a fost răspunsul companiei. Achiziţionarea Yahoo de către Microsoft vizează să contracareze expansiunea Google în sectorul motoarelor de căutare pe Internet. Propunerea este însă mixtă, având în vedere atât bani, cât şi acţiuni. Potrivit AFP, Microsoft oferă 31 de dolari pe acţiune sau 0,9509% din acţiunile Microsoft.

Grupul fondat de Bill Gates justifică oferta făcută către Yahoo prin evoluţia pieţei de publicitate pe Internet şi mai ales prin poziţia dominantă ocupată de Google. ?Această piaţă este astăzi dominată într-un procent tot mai mare de un singur actor. Împreună, Microsoft et Yahoo pot să ofere o variantă concurenţială care să răspundă mai bine nevoilor clienţilor şi partenerilor?, se arată într-un comunicat al Microsoft.

Compania are în vedere finalizarea acestei preluări în cursul celui de-al doilea semestru al anului 2008, incluzând în această estimare şi obţinerea tuturor autorizaţiilor necesare în cadrul priectului.

Yahoo a anunţat, vineri, că oferta de preluare, în valoare de 44,6 miliarde de dolari, primită din partea Microsoft nu a fost solicitată, însă va analiza cu atenţie propunerea şi va lua cea mai bună decizie în beneficiul acţionarilor.

Preţul acţiunilor Yahoo a crescut cu 56% înainte de începere a şedinţei bursiere, la 29,95 dolari, potrivit Reuters. Titlurile Yahoo au încheiat şedinţa bursieră de joi la preţul de 19,18 dolari pe acţiune.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close