Antena 3 CNN Economic Biz News Business Microsoft va achiziţiona un serviciu vocal

Microsoft va achiziţiona un serviciu vocal

Microsoft va achiziţiona un serviciu vocal
15 Mar 2007   •   11:14

Microsoft va achiziţiona TellMe, o companie specializată în programele de recunoaştere vocală. Termenii financiari ai acordului nu au fost făcuţi publici, iar Microsoft anticipează că va finaliza achiziţia în al doilea trimestru al acestui an. Surse apropiate situaţiei au declarat că tranzacţia evaluează Tellme la peste 800 milioane de dolari, ceaa ce ar reprezenta cea mai importantă preluare realizată de Microsoft după 2002.

Jayson Maynard, analist la Credit Suisse, estimează că preţul plătit depăşeşte un miliard de dolari, în condiţiile în care Tellme înregistrează rezultate financiare pozitive, iar veniturile anuale se plasează la peste 100 milioane de dolari. Tellme produce aplicaţii care permit utilizarea înregistrărilor vocale pentru a obţine date referitoare la companii locale, informaţii rutiere sau ştiri din diverse domenii, de pe Internet.

Microsoft estimează că segmentul căutărilor pe Internet, prin intermediul telefoanelor mobile, are un potenţial neexploatat, principalul concurent fiind Google. Grupul urmăreşte să combine experienţa Tellme privind serviciile de voce cu baza importantă de clienţi deţinută de Microsoft, şi estimează că dezvoltarea serviciilor oferite ar putea modifica modalitatea de utilizare a telefonului mobil.

Serverul Microsoft Office Communications permite, deja, utilizarea comenzilor vocale pentru pentru a realiza modificări în calendarele angajaţilor, prin intermediul serviciului de e-mail Outlook. Aplicaţiile companiei TellMe deservesc peste 40 milioane de persoane lunar.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close