Antena 3 CNN Economic Biz News Business Microsoft: Vânzările de licenţe Windows Mobile vor exploda pe piaţa smartphone

Microsoft: Vânzările de licenţe Windows Mobile vor exploda pe piaţa smartphone

Microsoft: Vânzările de licenţe Windows Mobile vor exploda pe piaţa smartphone
25 Mar 2008   •   23:55

Grupul Microsoft anticipează că vânzările de licenţe pentru sistemele de operare Windows Mobile, destinate telefoanelor mobile, vor exploda, astfel depăşind avansul înregistrat de piaţa telefoanelor de tip smartphone. Preşedintele diviziei pentru divertisment şi echipamente, Robbie Bach, anticipează ca numărul telefoanelor de tip smartphone, prevăzute cu Windows Mobile, va creşte în decursul a trei sau patru ani la 400 de milioane de telefoane, de patru ori mai multe ca în prezent.

Microsoft, cel mai mare producător software la nivel mondial, prevăd că vânzările de licenţe pentru Windows Mobile vor ajunge la circa 20 de milioane în anul financiar care se încheie în iunie. Concurenţa pe piaţa telefoanelor smartphone este în creştere.

Apple a lansat iPhone, în timp ce sistemele Blackberry, produs de compania Research in Motion, îşi păstrează clienţii fideli. Sistemul de operare Symbian este lider de piaţă, ocupând o cotă de două treimi, ca urmare a colaborării cu grupul finlandez Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile la nivel mondial.

Microsoft a făcut progrese, în urma colaborării cu Sonz Ericsson, care va produce telefoane prevăzute cu sistemul Windows Mobile.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close