x close

Ministerul economiei confirmă informaţiile Antena3.ro privind comisionul de succes din oferta Renaissance şi începe negocierile cu ruşii

de Adrian Mirsanu    |    05 Apr 2011   •   11:15
Ministerul economiei confirmă informaţiile Antena3.ro privind comisionul de succes din oferta Renaissance şi începe negocierile cu ruşii 356
Ministerul Economiei confirma informatiile publicate ieri in exclusivitate de antena3.ro, potrivit carora comisionul de succes al castigatorului licitatiei pentru intermedierea vanzarii pe Bursa a unui pachet de actiuni Petrom s-a situat peste un milion de euro si se situeaza intre 0,3 si 0,35%.

Oferta castigatoare a întrunit un număr de 92,5 puncte (dintr-un total de 100 posibile). Oferta Financiară depusă de Ofertantul selectat reprezintă 0,325% din suma totală rezultată din valoarea acţiunilor în cadrul ofertei publice secundare”, se precizeaza in comunicatul de presa al Ministerului. Acesta adauga ca „la o valoare estimată a tranzacţiei de peste 500 milioane de euro, comisionul de succes este de aproximativ 1,6 milioane de euro, cu mult sub estimările pieţei, situate undeva la 4-5 milioane de euro”.

R
eprezentantiiministerului au anuntat, de asemenea, ca in perioada imediat urmatoare, vor avea loc negocieri cu ofertantul selectat, in vederea incheierii contractului de intermediere.

C
onsortiul format din banca de investitii Renaissance Capital (Rusia), BT Securities, EFG Securities si Romcapital urmeaza sa scoata astfel la vanzare pe Bursa pachetul de 9,84% din actiunile OMV Petrom SA, pachet detinut de catre Ministerul Economiei.

I
n faza finala a licitatiei, adica a ofertelor financiare, au mai participat consortiile formate de Goldman Sachs, cea mai mare banca de investitii din lume, Morgan Stanley sau Nomura, ale caror oferte financiare au vizat un success fee (comision de succes) de circa 0,7 – 0,8%. Pe ultimul loc dupa deschiderea ofertelor financiare, s-a situat consortiul ING Bank – UBS. Pe masa Comisiei care a selectat intermediarul pentru vanzarea pachetului Petrom OMV pe bursa au stat numai cinci oferte financiare, avand in vedere ca numai cinci ofertanti au intrunit punctajul minim cerut in faza ofertelor tehnice.

Din comisionul de 0,325% cerut de consortiul condus de Renaissance, aproximativ aproximativ 0,14% vor reveni Depozitarului Central, respectiv Bursei de Valori Bucureşti, ceea ce înseamnă că, de fapt, consorţiul Renaissance – BT Securities – EFG Securities – Romcapital va rămâne cu circa 0,2%. Raportat la o valoare estimată a tranzacţiei de listare de 500 mil. euro, înseamnă că acest consorţiu va incasa circa un milion de euro, din care va deconta ulterior onorariile avocaţilor şi alte cheltuieli.


Rusii de la Renaissance au batut greii lumii in licitatia petrom cu o oferta financiara cu putin peste un milion de euro.

Surse: Comisionul de succes al consorţiului cu cel mai bun punctaj în vânzarea pachetului Petrom s-ar situa în jurul a 0,35%

Citeşte mai multe despre:

Ministerul Economiei
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati