Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ministerul Finanţelor: Bugetul pe 2010 a luat în considerare doar majorarea salariilor profesorilor cu 17%

Ministerul Finanţelor: Bugetul pe 2010 a luat în considerare doar majorarea salariilor profesorilor cu 17%

Ministerul Finanţelor: Bugetul pe 2010 a luat în considerare doar majorarea salariilor profesorilor cu 17%
Sursa foto: finante
22 Mar 2010   •   18:01

Când s-a elaborat bugetul pe 2010, am avut în vedere majorarea drepturilor salariale ale cadrelor din învăţământ cu doar 17%, a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanţelor, George Gherghina. Însă la unele judeţe, cum este şi cazul Buzăului, instanţele au acordat prin hotărâri judecătoreşti definitive şi creşterea de 33%, creştere neprevăzută în bugetul pe 2010. Vom scoate, deci, un act normativ care să legifereze aceste majorări la nivel de ţară.

Şcolile care au acordat această creştere au consumat masă salarială, iar sumele prevăzute pentru trimestrul întâuu au mâncat din bugetul altor şcoli.

Premierul Emil Boc le-a acordat mandat Ministerelor Educaţiei şi Finanţelor să inventarieze şcolile care nu au putut acorda aceste majorări şi să crească sumele aferente trimestrului întâi pentru a se putea acorda diferenţe pentru cei care nu au primit salarii mărite. Vom mări fondul aferent trimestrului unu pentru a se acorda integral drepturile de stat legate de majorarea de 17%, încheie secretarul de stat.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: buget finante
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close