Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ministerul Sănătăţii vrea să introducă taxa pe fast food

Ministerul Sănătăţii vrea să introducă taxa pe fast food

Ministerul Sănătăţii vrea să introducă taxa pe fast food
Sursa foto: fast food
05 Ian 2010   •   14:30

Ministerul Sănătăţii intenţionează să introducă o nouă taxă, după cea de viciu, şi anume taxa pe fast food, pentru susţinerea programelor naţionale de sănătate. "Intenţionăm introducerea unei taxe pe fast food, dulcuri, băuturi carbogazoase pentru susţinerea unor programe naţionale de sănătate", a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, transmite Mediafax.

Acesta a spus că a solicitat Comisiei de sănătate a ministerului o poziţie vizavi de această propunere pentru a stabili cum pot fi aplicate respectivele taxe. Totodată, ministrul a precizat că va discuta şi cu producării şi distribuitorii acestor produse legat de modalitatea aplicării acestei taxe.

Ministrul nu a oferit niciun fel de informaţie referitoare la sumele pe care le-ar putea colecta la buget prin introducerea taxei pe produse fast food. Potrivit demnitarului, începând de marţi, pe site-ul Ministerului Sănătăţii este în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern de introducere a acestei taxe.

"Similară taxei de viciu, noua taxă va reprezenta un procent din vânzarea produselor fast food, iar fondurile pe care le vom colecta vor fi utilizate pentru suplimentarea fondurilor necesare derulării programelor de sănătate, dar şi a celor de investiţii în infrastructura din sistem. În aceaste zile am cerut Comisiei de nutriţie a MS să stabilească exact detaliile privind modul de aplicare a conceptului. Vom avea întâlniri cu producătorii şi cu cei vizaţi de această măsură", a încheiat ministrul.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: fast food taxe Ministerul Sănătății
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close