Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ministerul Transporturilor va privatiza anul viitor compania CFR Marfă

Ministerul Transporturilor va privatiza anul viitor compania CFR Marfă

Ministerul Transporturilor va privatiza anul viitor compania CFR Marfă
07 Oct 2008   •   18:29

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că privatizarea CFR Marfă este necesară şi că acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, anul viitor. Acesta susţine că deocamdată aşteaptă un răspuns de la Comisia Europeană în legătură cu strategia de trecere în proprietate privată a companiei. "Suntem în pregătirea caietului de sarcini pentru studiul de fezabilitate şi cel mai probabil că eu nu voi apuca să semnez contractul, dar acesta este posibil să fie semnat la anul. Este nevoie de voinţă politică pentru realizarea proiectului de privatizare ", a declarat ministrul transporturilor, Ludovic Orban.
Peste un miliard de euro ar putea fi obţinuţi în urma acestei privatizări.
Compania CFR Marfă a afişat afaceri de 230 milioane de euro, în primul semestru al acestui an, situându-se la acelaşi nivel cu anul trecut, pe fondul scăderii cu 10% a volumelor de marfă transportată. În primele 6 luni ale acestui an, CFR Marfă a transportat 4,6 miliarde tone de marfă. Compania dispune de o reţea internă de trenuri specializate pentru transportul containerelor de mare capacitate, care asigură legătura între principalele localităţi ale ţării, cu posibilitatea îndrumării vagoanelor direct la staţia de cale ferată cea mai apropiată de domiciliul clienţilor.
Conform declaraţiilor ministrului, contractul privind linia feroviară de mare viteză, ce va lega Constanţa de Budapesta, urmează să fie semnat tot în cursul anului 2009. Aceasta va avea o lungime de circa 800 de kilometri şi va costa în jur de 12 milioane de euro, având în vedere faptul că un kilometru de cale ferată costă între 15 şi 25 de milioane de euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ministrul transporturilor cfr marfa
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close