Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ministrul Economiei joacă la bursă fără să spună ce cumpără şi ce nu

Ministrul Economiei joacă la bursă fără să spună ce cumpără şi ce nu

Ministrul Economiei joacă la bursă fără să spună ce cumpără şi ce nu
17 Iun 2010   •   12:53

Adriean Videanu se ţine de afaceri la bursă, dar se ocupă şi de activitatea de la ministerul economiei. Şi culmea, legea e de partea lui - scrie publicaţia Puterea - care dezvăluie că Videanu nu e obligat să spună ce cumpără şi ce nu. De altfel, ministrul economiei a refuzat să spună cine sunt clienţii firmei la care este acţionar, menţionând în acelaşi timp că societatatea sa a renunţat să facă operaţiuni pe Bursa de Valori Bucureşti din 11 decembrie 2008. Prin urmare, spune ministrul, nu mai poate să facă niciun fel de tranzacţii ăn nume propriu pe RASDAQ.

"Videanu, un rechin mic de ape tulburi", titrează publicaţia Puterea, care scrie că şeful de la economie conduce cu o mână ministerul, iar cu cealaltă o firmă ce intermediază tranzacţii bursiere.

Legea nu îi interzice ministrului să se ocupe de ambele activităţi. Şi totuşi, în calitate de ministru, Adriean Videanu poate influenţa direct sau indirect activitatea companiilor listate la Bursă.

 

Luna trecută, de exemplu, firma de brokeraj a înregistrat cele mai mari rulaje: a cumpărat şi a vânduz acţiuni de 10 milioane de euro la secţiunea RASDAQ a Bursei de Valori.

Suspect este şi că jocul ministrului rămâne confidenţial . Atât Videanu, cât şi ceilalţi reprezentanţi ai firmei au refuzat să ofere informaţii despre clienţii cu care lucrează.

 

"Nu vă pot spune ce acţiuni am tranzacţionat şi nici ce portofoliu de clienţi avem. Vă daţi seama, este vorba de confidenţialitate aici. Din moment ce domnul ministru e doar acţionar, nu văd care e problema. Dacă ar fi fost administrator, ar fi fost, cu siguranţă, o problemă", spune Gabriel Gheorghe, preşedintele Consiliului de Administraţie al Equity Invest.

Adriean Videanu deţine 24 la sută din acţiunile firmei de brokeraj. Iar ceilalţi acţionari sunt vechi prieteni de-ai săi cu care a petrecut, inclusiv concedii pe Coasta de Azur.

În plus, supraveghetor la Bursă este Carmen Negoiţă. Soţia lui Liviu Negoiţă deţine funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare.

Antena3

×
Subiecte în articol: Adriean Videanu BVB
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close