Antena 3 CNN Economic Biz News Business Mittal ar putea diminua investiţiile la Galaţi, pentru că "românii sunt proşti"

Mittal ar putea diminua investiţiile la Galaţi, pentru că "românii sunt proşti"

Mittal ar putea diminua investiţiile la Galaţi, pentru că "românii sunt proşti"
01 Noi 2007   •   17:09

Multimiliardarul Lakshmi Mittal, unul dintre principalii acţionari ai ArcelorMittal, susţine că ar putea diminua investiţiile făcute în combinatul de la Galaţi din cauza angajaţilor români. Acestora li se reproşează că nu vor să-şi schimbe mentalitatea.Magnatul Lakshmi Mittal a avut o întălnire cu rezentanţii sindicatelor pe platforma combinatului gălăţean, în care le-a spus acestora că investiţiile pe care intenţionează să le facă acolo sunt puse în pericol de modul în care îşi fac treaba propriii angajaţi.

Mittal a făcut o comparaţie între angajaţii Mittal din România şi cei din alte ţări. ?E diferenţă mare, voi sunteţi proşti, mai aveţi o grămadă de învăţat?, ar fi spus multimiliardarul Lakshmi Mittal, după cum a declarat Gheorghe Tiber, liderul Sindicatului Solidaritatea. Gheorghe Tiber a adăugat că Mittal ?a lăsat să se înţeleagă că poate muta investiţiile în altă parte".

Magnatul a spus că se doreşte dezvoltarea sectorului siderurgic gălăţean şi că se vor face toate investiţiile asumate prin contractul de privatizare. Liderul sindical i s-a plâns principalului acţionar de faptul că politica managerială din ArcelorMittal Galaţi este proastă, că s-a încercat desfiinţarea sindicatului Solidaritatea şi că liderii au fost şi sunt în continuare târâţi în nenumărate procese.

"Ne-a spus că nu are nimic cu noi şi că este dispus să renunţe la toate aceste procese. Avem acum şi bani, şi minte, şi vom ieşi în afara ţării dacă nu se vor rezolva lucrurile, în sensul de avea un dialog real, corect. Vom lupta pentru salariaţi atacând contractul de privatizare cu toate afectele lui, mergând în toată Europa?, a concluzionat reprezentantul sindicaliştilor.

Lakshmi Narayan Mittal, multimiliardarul indian de cetăţenie britanică, se află pe locul cinci în topul Forbes, averea sa ridicându-se la 32 miliarde de dolari. În 2006, Mittal a fost numit ?Omul Anului? de prestigioasa publicaţie ?Financial Times?, iar în mai 2007 a apărut în topul celor mai influente 100 de personalităţi ale lumii, alcătuit de ?Time?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close