Antena 3 CNN Economic Biz News Business Moneda europeană pierde teren în faţa leului. Un euro, cotat la 3.6262 lei

Moneda europeană pierde teren în faţa leului. Un euro, cotat la 3.6262 lei

Moneda europeană pierde teren în faţa leului. Un euro, cotat la 3.6262 lei
30 Oct 2008   •   13:30

Euro continuă să se deprecieze în raport cu moneda naţională. O unitate de monedă europeană a fost cotată, joi, de BNR, la 3.6262 lei, în scădere cu 0.0383 lei faţă de ziua precedentă. Şi dolarul pierde teren în faţa leului. Un dolar a fost cotat oficial la 2.7607 lei, în scădere cu 0.0939 lei.
În prima parte a zilei, euro s-a apreciat cu 1,3% faţă de dolar, după ce Rezerva Federală a redus dobânda de politică monetară, transmite Reuters.
Şi lira sterlină e crescut cu 1% faţă de dolar, la 1,65 dolari/liră, în timp ce monedele din Australia şi Noua Zeelandă s-au apreciat cu aproape 2% în tranzacţiile de la Londra.
Dolarul a câştigat un procent în faţa yenului, ajungând la 98,4 yeni/dolar.
Rezerva Federală a Statelor Unite a redus, miercuri seară, dobânda de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, la 1%. Se pare că instituţia ar putea lua măsuri similare până la sfârşitul anului acestui an.
Banca centrală a SUA a decis, într-o şedinţă separată, să deschidă, pe piaţa valutară, linii de contracte swap cu economiile emergente, pentru a le furniza dolari care să le ajute să depăşească criza creditelor.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: curs valutar euro leu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close