Antena 3 CNN Economic Biz News Business Morgan Stanley, a doua bancă de investiţii din SUA, îşi caută cumpărător

Morgan Stanley, a doua bancă de investiţii din SUA, îşi caută cumpărător

Morgan Stanley, a doua bancă de investiţii din SUA, îşi caută cumpărător
18 Sep 2008   •   17:55

A doua bancă de investiţii din Statele Unite, Morgan Stanley, îşi caută cu înfrigurare un cumpărător, cu toate că cele mai importante bănci centrale au decis să extindă linia de finanţare pe termen scurt la 247 de miliarde de dolari, anunţă Reuters. Potrivit unei surse citate de Reuters, Morgan Stanley poartă discuţii pentru a încheia o înţelegere cu banca Wachovia, în timp ce CNBC a anunţat că HSBC Holdings şi grupul chinez CITIC au de asemenea în vedere a doua bancă de investiţii de pe Wall Street.

Acţiunile Morgan Stanley au crescut joi cu 5 procente înainte de deschiderea bursei de la New York. În timp ce Morgan Stanley se zbate pentru supraviaţuire, Corporaţia de Investiţii a Guvernului din Singapore (GIC) a declarat că ia în calcul toate posibilităţile, inclusiv cumpărarea unei părţi din banca americană, dacă este abordată în acest sens, potrivit Reuters.

Un purtător de cuvânt din Hong Kong al Morgan Stanley a refuzat să comenteze aceste declaraţii. Purtătorul de cuvânt al HSBC, care a devenit în această săptămână banca cea mai bine cotată pe piaţă, a refuzat de asemenea comentariile pe această temă. Potrivit unor surse neoficiale din cadrul grupului chinez CITIC, citate de Reuters, compania nu poartă discuţii pentru o eventuală investiţie în Morgan Stanley.

Criza prin care trece în acest moment Morgan Stanley reprezintă doar unul dintre efectele de domino survenite în urma falimentului băncii de investiţii Lehman Brothers, instituţie cu o tradiţie de 158 de ani în Statele Unite.

Fotografie: Financialpost.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close