Antena 3 CNN Economic Biz News Business Moscova ne asigură că nu vom rămâne în frig după finalizarea South Stream

Moscova ne asigură că nu vom rămâne în frig după finalizarea South Stream

Moscova ne asigură că nu vom rămâne în frig după finalizarea South Stream
Sursa foto: moscova
27 Apr 2010   •   12:49

Românii nu vor mai rămâne în frig şi întuneric după realizarea conductei South Stream, care va aduce gazul rusesc în Europa, evitând teritoriul ucrainean. Asigurarea nu vine de la reprezentanţii Moscovei, ci de la premierul italian Silvio Berlusconi, care l-a primit, într-o scurtă vizită, pe omologul său Vladimir Putin, pentru discuţii pe teme energetice.

Conducta South Stream ar urma să transporte, din 2015, gazul rusesc prin Marea Neagră, spre Grecia şi Italia. Proiectul este administrat de concernele Gazprom, din Rusia, şi ENI, din Italia.

Potrivit lui Vladimir Putin, gazul adus prin South Stream va fi vândut, în primul rând, în Italia, care este deja unul din marii importatori vest-europeni de gaz rusesc.

Premierul Berlusconi a subliniat, însă, că şi alte ţări vor avea de câştigat, deoarece alimentarea cu gaz nu va mai fi întreruptă din cauza disputelor ruso-ucrainene, ca în anii trecuţi.

"Acest South Stream va fi o garanţie că nu vor mai fi lăsate în întuneric şi frig ţări importante, începând cu Bulgaria, România, dar şi Italia", spune Berlusconi.

Rusia a respins, pe de altă parte, propunerea italienilor ca South Stream să fuzioneze, pe o parte a traseului, cu proiectul concurent susţinut de Uniunea Europeană, Nabucco.
Scopul ar fi fost reducerea costurilor gazoductului South Stream, evaluate între 19 şi 24 de miliarde de dolari.

În timpul discuţiilor, Putin şi Berlusconi au convenit, de asemenea, asupra construcţiei unei noi centrale nucleare în Italia, în colaborare cu Rusia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Moscova South Stream
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close