Antena 3 CNN Economic Biz News Business Moscova, oraşul cu cele mai scumpe hoteluri din lume

Moscova, oraşul cu cele mai scumpe hoteluri din lume

Moscova, oraşul cu cele mai scumpe hoteluri din lume
19 Feb 2008   •   14:41
Hotelurile de patru şi cinci stele din capitala Rusiei sunt cele mai scumpe din întreaga lume, cu preţuri medii pentru o noapte de 483 de dolari, conform unui raport anual al HRG (Hogg Robinson Group). Experţii sunt de părere că preţurile foarte ridicate pentru pământ şi lipsa spaţiului din centrul Moscovei sunt elementele care determină costurile exorbitante, care se aşteaptă să atingă apogeul în 2008.

În urma mai multor studii, Moscova a fost catalogată ca fiind cel mai scump oraş pentru oamenii de afaceri. Capitala rusă este recunoscută pentru lipsa hotelurilor de clasă medie. În septembrie 2007, cele mai multe hoteluri ale Moscovei, din totalul de 217, erau de tip business-class, furnizând 35.000 de camere.

Autorităţile din Moscova se aşteaptă la o creşetere de peste cinci ori a numărului camerelor de hotel până în anul 2010.
Acelaşi studiu al HRG a plasat oraşul New-York pe locul doi la capitolul hoteluri scumpe, cu un preţ mediu pentru o cameră de 374 de dolari.

Locul trei este ocupat de Paris, cu un preţ mediu de 333,8 dolari, iar pe patru se situează Dubai-ul cu suma medie de 320,8 dolari pentru o noapte petrecută la hotel.

Antena3.ro

×
Parteneri
El este românul care a rămas fără o mână, în Italia
x close