Antena 3 CNN Economic Biz News Business Mugur Isărescu recomandă bancherilor români prudenţă maximă

Mugur Isărescu recomandă bancherilor români prudenţă maximă

Mugur Isărescu recomandă bancherilor români prudenţă maximă
23 Sep 2008   •   21:35

Prudenţă maximă este recomandarea pe care guvernatorul BNR o are pentru bancherii români. Mugur Isărescu a mai prezentat azi date îmbucurătoare pentru economia României: inflaţia scade, iar creşterea economică este mulţumitoare.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, are veşti bune şi în ceea ce priveşte creşterea economică, prognozată să fie de 8 - 9 procente, pentru acest an. "Acum, după vârful din iulie, inflaţia merge în jos şi avem tendinţa să ajungem, la sfârşitul anului 2008, la 6%." a declarat acesta. Guvernatorul BNR îndeamnă însă la prudenţă. "Sfatul nostru e ca banii de la buget să fie destinaţi spre investire, dacă vrem să avem o creştere economică durabilă." El a mai precizat că băncile europene trebui să fie mai prudente faţă de capitalul care provine de pe pieţele americane, pentru a evita extinderea crizei economice din SUA.

Guvernatorul BNR a participat săptămâna trecută la Frankfurt la întâlnirea cu şefii băncilor centrale din Uniunea Europeanã, unde s-a discutat şi despre măsurile care trebuie luate pentru prevenirea extinderii crizei economice.

El a mai precizat că economia României nu va fi influenţată foarte mult de actuala criză americană. "Să ne facem cruce cã am avut creştere în ultimii zece ani. Noi avem acum şansa de a depăşi criza mondială. Ne putem considera chiar o mică minune pentru că pe noi criza ne-a avantajat. Avem o creştere economică pe care o putem menţine şi în următorii ani, dacă ştim să nu turăm motorul prea mult."

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu crestere economica
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close