Antena 3 CNN Economic Biz News Business Multinaţionalele au crescut salariile angajaţilor şi au scos la bătaie locuri de muncă

Multinaţionalele au crescut salariile angajaţilor şi au scos la bătaie locuri de muncă

Multinaţionalele au crescut salariile angajaţilor şi au scos la bătaie locuri de muncă
Sursa foto: Foto: Intact Images
25 Aug 2010   •   23:35

Am întâlnit şi români fericiţi. Anul acesta, 70% din companiile multinaţionale cu activitate în România au crescut salariile angajaţilor, în funcţie de performanţe. În plus, au scos la bătaie şi locuri de muncă. Vizaţi sunt mai ales specialiştii IT.

Românii care au absolvit în domeniul IT sau cei care se pricep să vândă un anumit produs au cele mai mari şanse să prindă un loc de muncă la o companie multinaţională. Cu un CV bine pus la punct, dar şi experienţă, obţinerea postului dorit poate fi floare la ureche.

"Recrutarea a fost dură şi a fost într-o seară, am dat mai multe teste timp de şase ore la firma la care lucrez acum, chiar atunci mi s-a dat un verdict, şi am rămas", povesteşte un tânăr proaspăt angajat în domeniul IT.

Oracle, Adobe sau Total Soft, sunt numai câteva din companiile mari de IT care caută angajaţi. Băncile mari sunt în căutare de casieri şi chiar directori de sucursale.

Lucrurile merg bine şi în industria energetică sau setorul bunurilor de larg consum, unde sunt locuri de muncă disponibile şi salarii destul de bune.

În companiile multinaţionale, salariile au crescut, în acest an, în medie cu 5 procente.

Antena 3


×
Subiecte în articol: multinationale angajati IT
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close