Antena 3 CNN Economic Biz News Business Napster a lansat cel mai mare magazin online de muzică

Napster a lansat cel mai mare magazin online de muzică

Napster a lansat cel mai mare magazin online de muzică
20 Mai 2008   •   12:09

Napster a lansat cel mai mare magazin online de muzică, informează BBC. Peste şase milioane de melodii, aparţinând celor mai importante case de discuri, vor fi vândute în format MP3. Fişierele vor fi compatibile cu orice MP3 player şi cu iPod-urile, vor putea fi inscripţionate pe CD-uri sau transferate pe alte dispozitive.

Fişierele audio vor putea fi achiziţionate pentru 99 de cenţi. Magazinul online napster va concura astfel cu un serviciu similar pus la dispoziţie de Amazon.com, singurul magazin online care punea la dispoziţia utilizatorilor melodii de la majoritate caselor de discuri, şi cu iTunes, serviciul companiei Apple care oferă un număr limitat de MP3-uri de la casa de discuri EMI Records.

Până acum, Napster oferea fişiere MP3 în baza unei subscripţii lunare, care permitea utilizatorilor să downloadeze câte melodii vroiau.

În SUA, serviciul iTunes rămâne cel mai utilizat mijloc de procurare a muzicii, deţinând aproximativ 70% din piaţa de profil. În ţara noastră, însă, majoritatea utilizatorilor preferă să nu plătească pentru muzică, apelând în continuare la piraterie. România este una din ţările în care pirateria este foarte răspândită, autorităţile încercând să oprească acest fenomen, prin urmărirea penală a celor care o promovează.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic a ieşit de la Terapie Intensivă!
x close