Antena 3 CNN Economic Biz News Business Nestle vrea să cumpere Cadbury pentru a evita formarea celui mai mare producător de dulciuri din lume

Nestle vrea să cumpere Cadbury pentru a evita formarea celui mai mare producător de dulciuri din lume

Nestle vrea să cumpere Cadbury pentru a evita formarea celui mai mare producător de dulciuri din lume
Sursa foto: nestle
22 Noi 2009   •   15:10

Nestle analizează opţiunile privind o posibilă ofertă pentru preluarea Cadbury, ofertă ce ar putea concura cu cea venită din partea Kraft Foods şi cu o potenţială ofertă a companiei americane Hershey, au declarat două persoane apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.
Nestle ia în calcul opţiunile cu bancherii şi s-ar putea pronunţa în defavoarea unei asemenea tranzacţii. Hershey şi Ferrero au anunţat în această săptămână că vor analiza oportunitatea unei oferte pentru Cadbury.

Oferta ostilă de preluare ce a venit din partea Kraft Foods, în valoare de 10,4 miliarde lire sterline, adică 17 miliarde de dolari, pentru Cadbury ar putea conduce la formarea celui mai mare producător de dulciuri din lume, ameninţând cotele de piaţă ale companiilor Nestle şi Hershey.

"Nu suntem surprinşi că oferte Kraft are rivali, ţinând cont de faptul că portofoliul companiei Cadbury este foarte atractiv", a declarat pentru Bloomberg analistul Erin Swason. "Nestle nu s-a arătat interesată de Cadbury până acum, dar o iau acum în considerare pentru a se apăra, deci orice e posibil", a încheiat Swason.


Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close