Antena 3 CNN Economic Biz News Business News Corp discută cu Microsoft preluarea conţinutului editorial de motoarele de căutare

News Corp discută cu Microsoft preluarea conţinutului editorial de motoarele de căutare

News Corp discută cu Microsoft preluarea conţinutului editorial de motoarele de căutare
Sursa foto: news corp
23 Noi 2009   •   18:10

News Corp, grupul media condus de Rupert Murdoch (foto) a discutat cu Microsoft un plan privind preluarea conţinutului editorial de motoarele de căutare, anunţa Financial Times.

Planul are în vedere ca articolele din diferite publicaţii controlate de Murdoch - de la Wall Street Journal la The Sun - să fie delistate de pe Google şi să figureze doar pe Bing, motorul de căutare al companiei Microsoft. Sursele Financial Times nu exclud nici ca Microsoft să plătească publisherii pentru a scoatere conţinutul de pe Google.

Pe lângă News Corp, ziariştii de la FT au fost puşi în temă şi de alte trusturi media care au fost abordate de Microsoft.

Analiştii citaţi de FT cred că mutarea Microsoft va pune presiune pe Google, care, în cazul în care va considera că articolele de presă au un conţinut valoros, ar putea copia strategia Microsoft de a plăti pentru listarea articolelor.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: microsoft
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close