Antena 3 CNN Economic Biz News Business Nokia a început producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu

Nokia a început producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu

Nokia a început producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu
11 Feb 2008   •   16:03

Nokia a început luni producţia de telefoane mobile la fabrica din comuna clujeană Jucu. Modelul produs în România va fi vândut în Europa, Africa şi Orientul Mijlociu. Mutarea fabricii a stârnit ample proteste în Germania, la Bochum, acolo unde se produceau până acum telefoanele repsective. Contactat de Antena 3, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Marius Nicoară (foto) a declarat că a depus toate eforturile care îl vizau pentru ca acest proiect să se dezvolte. Mulţi jurnalişti germani au poposit în Cluj, ca urmare a scandalului stârnit de fabrica Nokia. ?Tuturor le-am spus că Nokia nu şi-a mutat aici fabrica din Germania, ci a construit un cu totul alt concept, pe care nu îl putea dezvolta la Bochum?, a precizat Marius Nicoară.

Potrivit estimărilor specialiştilor, din 2010, când proiectele celor de la Nokia se vor materializa, România va câştiga anual 200 de milioane de euro.

În ceea ce priveşte relaţia cu primarul Clujului, democrat-liberalul Emil Boc, Nicoară a declarat că ?din punct de vedere al administraţiei, relaţiile sunt bune, iar politic suntem adversari, nu duşmani?.

Duminică, 6.000 de nemţi au făcut un lanţ uman la Bochum, în semn de protest că finlandezii de la Nokia îşi mută fabrica în România. Nemţii au cerut chiar boicotarea produselor firmei. La Jucu lumea este însă bucuroasă. Primarul de Cluj-Napoca şi preşedintele Consilului judeţean Cluj au primit deja câte un telefon mobil.

Antena3.ro

×
Parteneri
Reţeaua generalilor. Traseul banilor proveniţi din şpăgi
x close