Antena 3 CNN Economic Biz News Business Nou val de falimente în rândul IMM-urilor în februarie

Nou val de falimente în rândul IMM-urilor în februarie

Nou val de falimente în rândul IMM-urilor în februarie
29 Ian 2010   •   17:06

Anul 2010 nu are semne bune pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii din România. Numai anul trecut, peste 190 de mii de IMM-uri şi persoane fizice autorizate şi-au încetat activitatea. Din februarie ne vom confrunta cu un nou val de falimente.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România acuză politicienii că şi-au uitat promisiunile făcute în campania electorală şi acum nimeni nu mai vorbeşte nimic de suspendarea taxei unice de 16% şi de ajutarea IMM-urilor să treacă peste criza economică.

?Dacă impozitezi la profit atunci vor fi tentate pentru a nu plăti acest impozit, mai ales că în condiţii de criză şi multe au foarte mari datorii, foarte mari probleme, să pitească. Deci prima chestiune, va stimula evaziunea fiscală?, spune Ovidiu Nicolescu, preşedintele CNÎPMM.

Iar efectele negative nu se opresc aici. Potrivit celor din IMM-uri, efectul extrem al acestor măsuri va fi acela că alte câteva zeci de mii de firme îşi vor încheia activitatea. Iar acest lucru va fi resimţit chiar din luna februarie.

?Efectual va fi negativ pe toate planurile: încetare de activitate, decapitalizare, şomaj şi falimente, încetări de activităţi. Dacă nu falimente, încetare de activităţi de ordinul zecilor de mii?, a declarat Nicolescu.

Mai mult, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii susţine că deocamdată nu vede niciun motiv de creştere al Produsului Intern Brut. Din contră. Întreprinderile industriale spun că în următoarele luni se va diminua activitatea cu 12 la sută, în construcţii cu 36 la sută şi comerţ cu peste 20 la sută.

Antena3

×
Subiecte în articol: IMM
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close