Antena 3 CNN Economic Biz News Business Noul an şcolar aduce profituri de 500%

Noul an şcolar aduce profituri de 500%

Noul an şcolar aduce profituri de 500%
13 Sep 2007   •   07:56

Începerea acestui an şcolar înseamnă pentru retailerii si distribuitorii de rechizite şcolare vânzări mai mari cu peste 500 la sută. În topul vânzărilor din luna septembrie se situează caietele şi penarele şi ghiozdanee ilustrate cu personaje din desenele animate. Vânzările pe piaţa de retail au crescut deja anul acesta cu aproape 30 % comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Rafturile magazinelor sunt încărcate şi de rechizite accesibile ca preţ, copiii preferă însă caietele, ghiozdanele şi creioanele pe care sunt imprimate diverse personaje din desenele animate.

Diferenţele de preţ sunt însă considerabile. Acelaşi tip de rechizite, ce costă sub 10 lei se găsesc şi la preţuri de 10 ori mai mari, doar pentru că au o copertă mai colorată sau un ambalaj mai atrăgător. Dacă un caiet normal costă 0,7 lei, unul special pentru fete, cu oglindă şi sclipici, ajunge şi la 20 lei.

Şi preţul penarelor variază mult , mai ales în funcţie de numărul de carioci ce-l conţin. Un stilou din plastic, obişnuit, costă 2 lei în timp ce unul decorat cu diverse personaje poate depăşi 20 de lei. Dacă vreţi să cumpăraţi un stilou şi un pix de firmă, trebuie să cheltuiţi mai mult de un salariu minim pe economie.

Diferenţele se menţin şi la acuarele şi blocuri de desen. Aici preţurile variază între 1,5 lei şi 27 de lei. Preţul unui ghiozdan imprimat şi cu diverse accesorii poate depăşi 100 de lei.

O uniformă clasică pentru fete, compusă din rochiţă şi şorţuleţ, costă între 30 şi 60 lei. Uniforma pentru băieţi, formată din sacou, pantaloni şi cămaşă, poate ajunge şi la 100 lei.

În cazul şcolilor în care a fost creată o uniformă specială, cheltuielile familiei se pot ridica şi la peste 200 lei. Carnetul de elev este singurul care are un preţ standard. Copii îl pot primi de la şcoală sau dacă nu părinţii îl pot achiziţiona din librării.

Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close