Antena 3 CNN Economic Biz News Business Numărul de milionari din lume a crescut cu 17%

Numărul de milionari din lume a crescut cu 17%

Numărul de milionari din lume a crescut cu 17%
23 Iun 2010   •   04:06

 

Statisticile despre bogăţie relevă că numărul de persoane cu averi mari a ajuns la nivelul din 2007, la 10 milioane de indivizi, cu cea mai mare creştere în regiunea Asia-Pacific.

 Numărul de  persoane bogate din lume a revenit astfel la cifrele de dinainte de criza bancară. Acum există 10 milioane de persoane care au peste un milion de dolari în bani cash, iar pentru prima dată regiunea Asia pacific găzduieşte un număr egal de asemenea bogaţi precum Europa.

 Pe fondul eforturilor guvernelor care se angajează la măsuri drastice pentru a scoate economiile din recesiune, raportul privind averea mondială realizat de Merrill Lynch şi Capgemini înregistrează o creştere de 17 procente a numărului de persoane bogate, comparativ în 2009 comparativ cu 2008.

Cei consideraţi a fi persoane  cu avere netă "ultra" - definiţia ca având cel puţin 30 de milioane de dolari în bancă- au înregistrat o creştere de 21 procente a averii lor, după o cădere de 24% in 2008.

 Averea rămână concentrată în trei state- Japonia, SUA şi Germania, care au împreună 53.5% din cei 10 milioane de bogaţi.

 Pentru prima dată, dimensiunea populaţiei cu avere netă din Asia-Pacific a fost ca a Europei- 3 milioane. În termeni de avere, bogătaşii Asiei aveau 9.7 trilioane de dolari în active, mai mult decât omologii din Europa, a căror avere măsura 9.5 trilioane de dolari.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bogati criza economica
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close