Antena 3 CNN Economic Biz News Business O companie producătoare de încălţăminte din Canada îşi mută producţia în România

O companie producătoare de încălţăminte din Canada îşi mută producţia în România

O companie producătoare de încălţăminte din Canada îşi mută producţia în România
16 Apr 2008   •   15:23

Forţa de muncă ieftină din România atrage tot mai multe firme străine. Mutarea lor pe plaiurile mioritice recent integrate în Europa atrag însă şi scandaluri. După ce compania finlandeză Nokia şi-a mutat fabrica de la Bochum, Germania, în România, acum o a doua firmă şi-a anunţat intenţia de a produce în România. Este vorba despre fabrica de încălţăminte Crocs din Canada, care îşi închide liniile de fabricaţie din Quebec, cu scopul declarat de a muta producţia în zone unde costurile sunt mai mici. Vizate sunt România, China, Mexic şi Brazilia.

Decizia conducerii companiei lasă însă fără lucru 669 de muncitori ai fabricilor. Anunţul nu a rămas fără consecinţe, iar autorităţile provinciei Quebec şi-au manifestat dezacordul faţă de închiderea lor. Un purtător de cuvânt al companiei a precizat că 100 de posturi din departamentele de vânzări şi marketing vor fi păstrate în continuare în Canada. Cu toate astea, în ultima lună 262 de muncitori ai fabricii au fost disponibilizaţi, iar ceilalţi 407 îşi vor pierde slujbele până la finele lunii iulie.

Directorul executiv al Crocs, Ron Snyder, şi-a motivat decizia prin transformările care au loc pe piaţa canadiană: mediul concurenţial în acest domeniu a devenit tot mai strâns, în timp ce tendinţele de achiziţie coboară tot mai mult. Explicaţiile nu sunt însă suficiente pentru autorităţile locale, care protestează, ca şi în cazul Nokia, faţă de hotărârea companiei de a-şi muta producţia din Quebec.

Antena3.ro

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close