Antena 3 CNN Economic Biz News Business O fabrică de haine din România o îmbracă pe Kate Middleton şi face haine pentru D&G. Ce salarii câştigă angajaţii şi de ce tinerii nu vin la această fabrică

O fabrică de haine din România o îmbracă pe Kate Middleton şi face haine pentru D&G. Ce salarii câştigă angajaţii şi de ce tinerii nu vin la această fabrică

O fabrică de haine din România o îmbracă pe Kate Middleton şi face haine pentru D&G. Ce salarii câştigă angajaţii şi de ce tinerii nu vin la această fabrică
de O.P.    |    29 Iul 2014   •   10:16

Se cunoaşte de foarte mult timp că marile case de modă îşi fac hainele în fabrici din România. Mâna de lucru ieftină şi calitatea superioară a muncii i-au pus pe români pe harta industriei modei.

Hainele care se vând în magazinele de lux din întreaga lume au trecut mai întâi prin mâinile croitoreselor de la noi. Astfel, la Moda Arad s-au făcut haine pe care Ducesa de Cambridge le-a purtat în repetate rânduri.

Tot la Arad au venit şi italienii de la D&G şi au produs colecţii pe care le-au vândut apoi peste tot în lume. Deşi salariile sunt cuprinse între 1000-1500 de lei pe lună, nu se înghesuie prea multă lume să se angajeze la casa Moda.

Şi asta pentru că "nimeni nu poate trage chiulul", spune Monica Fufezan, directorul general al Moda Arad.

Astfel, tinerii care abia au ieşit de pe băncile liceului preferă să se angajeze în centre comerciale, unde salariile sunt mult mai mici, dar "programul este lejer".

De-a lungul timpului, firma arădeană a lucrat pentru germanii de la Betty Barclay, Bernd Berger, Hensel&Mortensen, Hauber, Marc Cain, Lodenfrey şi Windsor. În prezent, în fabrică se croiesc paltoane, jachete şi impermeabile pentru nemţoaice.

×
Parteneri
x close