Antena 3 CNN Economic Biz News Business O femeie a devenit milionară dintr-o resursă pe care românii o ignoră. Care este povestea ei

O femeie a devenit milionară dintr-o resursă pe care românii o ignoră. Care este povestea ei

O femeie a devenit milionară dintr-o resursă pe care românii o ignoră. Care este povestea ei
Sursa foto: Foto: Facebook/ Rucsandra Hurezeanu
24 Mai 2017   •   20:20

Rucsandra Hurezeanu a dezvoltat un model de afacere neobişnuit. Aceasta a dat naștere unei game de dermatocosmetice, care sunt produse în Franţa şi vândute în România.

Fiind medic la bază, Rucsandra Hurezeanu a pornit afacerea în 2005, după experienţa unui MBA în marketing în Franţa şi a unui stagiu în cadrul companiei producătoare de medicamente Servier. 

Potrivit businessmagazin.ro, marca pe care a construit-o a pornit cu calităţile apei termale de la Herculane și este singura afacere românească de profil, în ciuda faptului că sunt şi alte companii care s-au dezvoltat şi menţinut în domeniul cosmetic.

Rucsandra Hurezeanu a concesionat în 2005 un izvor - Hercules 1, singurul izvor termosalin; apa ajunge la suprafaţă de la o adâncime de 2.000 m şi este, conform analizelor, microbiologic pură; este îmbuteliată şi transportată, cam o dată pe lună sau la două luni, la două fabrici din Franţa, care sunt contractate de Ivatherm. Apa este folosită pentru fabricarea produselor mărcii. Produsele sunt aduse în ambalaj primar la depozitul central de la Târgu-Mureş, unde sunt puse în cutii, li se adaugă prospectele şi îşi încep drumul către rafturile farmaciilor. 

Compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 2,7 milioane de euro, cu 60% mai mari decât în 2014, ca urmare a intrării pe pieţe noi de export, între care se numără China, conform ultimelor informații.
 
Anterior, timp de un deceniu, românca a lucrat în domeniul farma, unde s-a angajat imediat după ce a absolvit Facultatea de Medicină. Ruxandra Hurezeanu este soția ambasadorului României la Berlin, jurnalistul Emil Hurezeanu. 

×
Subiecte în articol: produse apa femeie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close