Antena 3 CNN Economic Biz News Business O misiune FMI vine miercuri la Bucureşti pentru a doua revizuire a acordului stand-by

O misiune FMI vine miercuri la Bucureşti pentru a doua revizuire a acordului stand-by

O misiune FMI vine miercuri la Bucureşti pentru a doua revizuire a acordului stand-by
Sursa foto: fmi
27 Oct 2009   •   12:38

O misiune a Fondului Monetar Internaţional soseşte, mâine, la Bucureşti pentru a doua revizuire a acordului stand-by. Preşedintele României declarase, luni, că nu putem respecta condiţiile impuse de Fond, şi că va fi nevoie, cel mai probbail de unele modificri ale acordului.

România va cere cel mai probabil renegocierea condiţiilor prin care FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială ne acordă un ajutor financiar total de aproape 20 de miliarde de euro.

Condiţiile pe care România nu le va respecta ar putea fi chiar pachetele legislative pe care Bucureştiul trebuie să le adopte până la finele acestui an, sus;in jurnaliştii de la Gândul.

În lipsa unui Guvern cu drepturi depline, România poate rata atât adoptarea legii pensiilor, dar şi a celei privind responsabilitatea fiscală.

În timp ce unii analişti susţin că simpla întrerupere a acordului ar echivala cu dezastrul, alţii cred că acest lucru ar fi pozitiv, obligând statul să nu mai amâne reformele.

În primele 9 luni ale anului, deficitul bugetar a urcat la 5,1% din PIB. Încasările bugetare din această perioadă au fost cu 6,7% mai mici comparativ cu veniturile realizate în perioada similară de anul trecut. În acelaşi timp, cheltuielile au fost majorate cu 7,6%.

Antena3

×
Subiecte în articol: FMI
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close