Antena 3 CNN Economic Biz News Business O româncă, pe locul 27 în clasamentul celor mai puternice 50 de femei din lumea afacerilor

O româncă, pe locul 27 în clasamentul celor mai puternice 50 de femei din lumea afacerilor

O româncă, pe locul 27 în clasamentul celor mai puternice 50 de femei din lumea afacerilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Oct 2013   •   12:57

Directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe, se află locul al 27-lea în clasamentul realizat de revista Fortune la nivel mondial al celor mai puternice 50 de femei din lumea afacerilor.

CEO-ul Petrom a urcat cinci poziţii faţă de ediţia de anul trecut, când a fost inclus pentru prima dată în topul "Most Powerful Women: The International Power 50", informează Mediafax.

Mariana Gheorghe este singurul director din Europa de Sud-Est prezent în acest top.

Pe primul loc la clasamentul din acest an se află CEO-ul companiei petroliere Petrobras (Brazilia), Maria das Graças Foster.

Top cinci este completat de Güler Sabanci - de la Sabanci Holding (Turcia), Gail Kelly - Westpac (Australia), Chanda Kochhar - ICICI Bank (India) şi Annika Falkengren - SEB (Suedia).

Topul "Most Powerful Women in Business" este realizat pe baza a patru criterii: dimensiunea şi importanţa în economia globală a companiei conduse, situaţia actuală şi strategia companiei, carieră (precum CV şi perspective), precum şi influenţa culturală şi socială a persoanei.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close