Antena 3 CNN Economic Biz News Business Obama primeşte sfaturi de la Bill Gates pe domeniul energetic

Obama primeşte sfaturi de la Bill Gates pe domeniul energetic

Obama primeşte sfaturi de la Bill Gates pe domeniul energetic
11 Iun 2010   •   03:46

 

 

Preşedintele american, Barack Obama, s-a întâlnit, joi, la Casa Albă, cu liderii din afaceri, printre care Bill Gatescofondator al Microsoft Corp, şi Jeff Immelt, preşedinte executiv al GE, care cer Washingtonului să tripleze cheltuielile pentru energie curată.

 

Liderii din afaceri au format Consiliul American de Inovaţie Energetică pentru cere SUA să tripleze sumele destinate cercetării în energia verde, precum biocombustibil şi baterii de maşină, până la 16 miliarde de dolari pe an.
"Dacă vrei să ai cea mai mare posibilitate să reduci dependenţa de petrol, finanţezi un program agresiv de cercetare şi dezvoltare," declara Gates înainte de întâlnirea cu Obama.
Ursula Burns, preşedinte al Xerox Corp, Tim Solso, preşedinte Cummins Inc , şi finanţatorul din Silicon Valley John Doerr de la Kleiner Perkins CaulfieldByers au participat de asemenea la întâlnire cu liderul american, alături de lideri din Congres.
"Americanii cheltuie anual mai mult pe chipsuri din cartofi decât pe cercetarea energiei curate," sublinia Doerr .
Pe fondul luptei duse de Obama cu devărsarea de petrol din Golful Mexic, el mai încearcă de asemenea să preseze Congresul să adopte o nouă lege de combatere a schimbării climatice şi să mărească producţia de combustibili regenerabili.
Actul este ameninţat cu respingerea în Senat din cauza opoziţiei parlamentarilor din statele cu petrol şi cărbune.
Grupul de afaceri nu a adoptat o anumită legislaţie energetică, dar doreşte ca guvernul să introducă un preţ pentru emisia de gaze cu efect de seră şi crearea unei comisii naţionale independente ce să coordoneze strategia energetică.

 

 

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Barack Obama Bill Gates
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close