Antena 3 CNN Economic Biz News Business Oferta finală a Ford pentru Daewoo - 57 de milioane de euro

Oferta finală a Ford pentru Daewoo - 57 de milioane de euro

Oferta finală a Ford pentru Daewoo - 57 de milioane de euro
07 Sep 2007   •   13:20

Oferta financiară îmbunătăţită a Ford pentru Automobile Craiova a fost deschisă la sediul AVAS, de către membrii comisiei de privatizare. Preţul de preluare a uzinei Daewoo Craiova de către compania americană Ford este de 4,155 euro pe acţiune, echivalentul a 57 de milioane de euro. Producătorul american se angajează la investiţii directe de 675 milioane de euro pentru modernizarea şi retehnologizarea fabricii şi la creşterea numărului de angajaţi de la 3.900 la 7.000 şi, posibil, la 9.000 de persoane. "Dorim ca parteneriatul cu Ford să fie lung şi profitabil", a declarat şeful AVAS Sebastian Vlădescu. Contractul de privatizare va fi semnat la Frankfurt.


Compania Daewoo Automobile Romania a fost înfiinţată în 1994, ca societate mixtă între grupul Daewoo care deţinea 51% din acţiuni, şi statul român, reprezentat prin Automobile Craiova, cu 49% din acţiuni. General Motors şi alţi parteneri au preluat în anul 2002 o parte a activelor companiei coreene Daewoo Motor, aflată în faliment, însă printre aceste active nu s-a numărat şi fabrica de la Craiova.

În anul 2004, Daewoo Motor a propus Guvernului României vânzarea pachetului de acţiuni pe care îl deţinea la Daewoo Automobile România, conversia datoriilor pe care compania română le avea la societăţi din grupul Daewoo şi vânzarea pachetului rezultat din conversie.

Anul trecut, autorităţile române au anunţat că doresc să vândă Daewoo Automobile Craiova după ce statul a preluat pachetul de acţiuni deţinut de grupul sud-coreean la compania românească. Tranzacţia a fost evaluată la 60 milioane dolari, din care 50 milioane de dolari reprezenta cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni, iar 10 milioane dolari - datoriile uzinei din Craiova către firme din grupul Daewoo.

FORD A OFERTAT DAEWOO CU 57 DE MILIOANE DE EURO

Antena3.ro

×
Parteneri
1,5 milioane de angajați români ar putea avea salarii mai mici, din iulie
x close