Antena 3 CNN Economic Biz News Business Oferta Ford pentru Automobile Craiova mai bună decât cea impusă de stat

Oferta Ford pentru Automobile Craiova mai bună decât cea impusă de stat

Oferta Ford pentru Automobile Craiova mai bună decât cea impusă de stat
14 Iul 2007   •   16:12

Compania Ford a depus pentru Automobile Craiova o ofertă tehnică mai generoasă decât criteriile impuse de statul român în caietul de sarcini, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu. Acesta a apreciat că tranzacţia va fi una de succes şi a subliniat că nu poate să dezvăluie prea multe informaţii, deoarece reprezentanţii Ford au cerut confidenţialitate până luni, atunci când preşedintele companiei Ford Europa va prezenta, oficial, oferta premierului Călin Popescu-Tăriceanu şi comisiei de privatizare.

Preşedintele AVAS a spus că singurele detalii pe care le poate face publice sunt de ordin tehnic, precizâmd că statul român a cerut companiei care va achiziţiona societatea din Craiova ca, în patru ani, să ajungă la un plan de producţie de 200.000 de autoturisme pe an şi, totodată, să păstreze cei aproximativ 3.000 de angajaţi.

Planurile propuse de Ford Europa sunt mai mari, respectiv o producţie anuală de 300.000 de autoturisme, şi angajarea a circa 9.000 de muncitori. Oferta financiară nu a fost încă deschisă, analiza criteriilor tehnice având întâietate.

De privatizarea societăţii Automobile Craiova s-au mai arătat interesaţi compania General Motors, care a cumpărat caietul de sarcini, dar nu a depus ofertă, şi producătorul rus al autoturismelor Lada, cu declaraţii doar în presă, fără să cumpere caietul de sarcini.

Prin această privatizare, statul român îşi va vinde toată participaţia deţinută la Automobile Craiova.

Rompres

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close