Antena 3 CNN Economic Biz News Business Oferta la închiriere apartamente a crescut cu până la 63% într-o lună, dar preţurile nu scad

Oferta la închiriere apartamente a crescut cu până la 63% într-o lună, dar preţurile nu scad

Oferta la închiriere apartamente a crescut cu până la  63% într-o lună, dar preţurile nu scad
23 Oct 2008   •   10:19

Numărul ofertelor pentru imobilele de închiriat a crescut cu până la 45% în luna septembrie, faţă de luna precedentă, arată ultimul raport al AnunturiParticulari.ro. Cum era de aşteptat, creşterea ofertelor a avut la bază stagnarea vânzărilor dar nu a afectat preţul de închiriere. Chiriile s-au menţinut la un nivel constant încă de la începutul anului, piaţa fiind stabilizată de o creştere uniformă a cererii, scrie ?România Liberă?.
Astfel, în luna septembrie numărul ofertelor de închiriere a înregistrat o creştere semnificativă, atât faţă de luna precedentă, cât şi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Proprietarii de apartamente din Bucureşti au scos la închiriat cu 45% mai multe apartamente cu trei camere faţă de luna august şi cu 33% mai multe apartamente cu două camere. Recordul pentru cele mai multe oferte publicate îl înregistrează ofertele de închiriere pentru apartamentele cu patru camere, al căror număr a crescut cu nu mai puţin de 63% faţă de luna august. Tot în luna septembrie, proprietarii au scos spre închiriere cu 19% mai multe garsoniere.
Potrivit AnunturiParticulari.ro, în decursul unui an - din septembrie 2007 până în septembrie 2008 ? numărul ofertelor de închiriere a crescut cu 52% pentru apartamentele cu două camere şi cu 28% pentru garsoniere. Creşteri de peste 66% au înregistrat ofertele pentru apartamentele cu trei camere, procentul record de 73% fiind deţinut de apartamentele cu patru camere.
Cu toate acestea, creşterea numărului ofertelor nu a determinat variaţii mari în ceea ce priveşte preţurile. Stagnarea procesului de creditare şi fluctuaţiile foarte mari ale dobânzilor au determinat o reorientare a cererii pentru apartamentele de închiriat în detrimentul achiziţionării. De aceea, creşterea ofertei a venit în întâmpinarea unei cereri ascendente. Faţă de perioada similară a anului trecut, chiriile garsonierelor s-au majorat cu 2,25% pana la 13% pentru chiriile apartamentelor cu 3 camere.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: criza pe piata imobiliara
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close