Antena 3 CNN Economic Biz News Business Olanda, pe punctul de a injecta 9 miliarde de euro în ING

Olanda, pe punctul de a injecta 9 miliarde de euro în ING

Olanda, pe punctul de a injecta 9 miliarde de euro în ING
19 Oct 2008   •   18:45

ING, cea mai mare bancă listată din Olanda, negociază cu guvernul olandez o infuzie de fonduri de stat, estimată la maxim 9 miliarde de euro, arată un articol din Sunday Times. Grupul olandez spunea, vineri, că se pregăteşte să raporteze prima pierdere trimestrială din istorie. ING ar putea anunţa încheierea unui acord în următoarele 24 de ore.
Directorul general al grupului bancar Michel Tilmant a negociat, sâmbătă, o tranzacţie n acest sens.
Şi televiziunea publică NOS spunea că ING lucra la un plan pentru a-şi majora capitalul în acest weekend şi că detalii legate de acest eveniment ar fi trebuit anunţate duminică. ING a refuzat să comenteze zvonurile, după ce, sâmbătă, un purtător de cuvânt al grupului spunea că ING ia în considerare mai multe opţiuni pentru consolidarea capitalului, inclusiv preluarea unor fonduri de stat.
ING anunţa, vineri, că anticipează o pierdere netă de aproape 500 milioane de euro în trimestrul al treilea, primul rezultat negativ raportat de grup de la înfiinţare, în anul 1991. Acţiunile ING s-au prăbuşit cu peste 20% la bursa de la Amsterdam, atingând valoarea minimă a ultimilor 13 ani.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ING Olanda
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close