Antena 3 CNN Economic Biz News Business OPEC este aproape de a reduce din nou producţia

OPEC este aproape de a reduce din nou producţia

OPEC este aproape de a reduce din nou producţia
Sursa foto: sonde petrol
15 Feb 2009   •   20:35

OPEC, furnizoarul a peste 40% din ţiţeiul mondial, ar putea decide să reducă producţia, la întâlnirea din martie, dacă preţul se menţine sub 40 de dolari barilul, a declarat ministrul iranian pentru relaţia cu OPEC.
Mohammad Ali Khatibi a specificat însă că dacă preţul va creşte, iar el dădea ca exemplu urcarea preţurilor la benzină din SUA, ceea ce este un semnal bun că creşte şi consumul, atunci probabilitatea de tăiere a producţiei scade.
Preţurile pentru petrol de la New York sunt cu 14 procente mai mici decât pe 17 decembrie, când grupul a anunţat că reduce producţia cu nouă la sută, la 24,845 milioane barili pe zi.
Preţurile futures pentru martie au crescut cu 3,53 dolari, 10 procente, până la 37,51 dolari barilul, la tranzacţionarea de pe 13 februarie.
Următoarea întâlnire a OPEC este la Viena, pe 15 martie.
Şi Venezuela a anunţat că va susţine reducerea producţiei dacă este necesar, iar OPEC a precizat că se va coopera cu statele non-OPEC pentru a se ajunge la o stabilitate a pieţei, mai ales că acum producţia este mai mare decât consumul, după cum aprecia Qatar.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: OPEC pretul petrolului
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close