Antena 3 CNN Economic Biz News Business OPEC speră în revenirea economiei: nu va reduce producţia

OPEC speră în revenirea economiei: nu va reduce producţia

OPEC speră în revenirea economiei: nu va reduce producţia
Sursa foto: opec
02 Iun 2009   •   16:29

Miniştrii petrolului din OPEC au confirmat că vor menţine producţia de ţiţei la nivelurile fixate anterior, deoarece se aşteaptă ca o economie ce se întăreşte să ridice preţurile.
După o întâlnire a cartelului la Viena, ministrul saudit al petrolului, Ali al-Nuaimi, a declarat că membrii OPEC ?vor menţine cursul?, cu actuala producţue de 24,84 milioane de barili pe zi.
Opec, ai cărui membri sunt responsabili pentru o treime din producţia mondială de ţiţei, declarase anterior că se aşteaptă la o scădere a consumului cu 1,57 milioane de barili pe zi în acest an, la o medie de 84.03 milioane barili.

Al-Nuaimi declara joi că există semne ale revenirii economice, iar lumea este pregătită să suporte un cost de 75-80 de dolari per baril, marja de preţ pe care marii producători o consideră suficientă pentru a susţine invetiţii în energie pe termen lung.
El a declarat că astfel de preţuri ar putea fi atinse până la finele anului, deşi alţi miniştri cred că termenul va fi mai lung.
Petrolul este acum la 60 de dolari per baril, cel mai mare preţ din ultimele şase luni.

Cu toate acestea, SUA a avertizat contra unei creşteri prea mari a preţului la ţiţei, apreciind că ar putea dăuna economiei.
Din septembrie anul trecut, Opec a redus producţia cu 4,2 milioane de barili pe zi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: OPEC
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close