Antena 3 CNN Economic Biz News Business Oprescu a cerut CET-urile la Primăria Capitalei

Oprescu a cerut CET-urile la Primăria Capitalei

Oprescu a cerut CET-urile la Primăria Capitalei
Sursa foto: sorin oprescu
03 Apr 2009   •   14:19

Primarul general Sorin Oprescu a solicitat ministrului Economiei, Adriean Videanu, prin adresa 1.371 din 1 aprilie 2008, transferul termocentralelor CET Vest - Progresul şi CET - Titan în patrimoniul municipalităţii.

Operaţiunea se înscrie în acţiunea Primăriei Capitalei care urmăreşte menţinerea tarifului neschimbat la energie termică pentru populaţie, în condiţiile în care bugetul din 2009 nu mai poate suporta subvenţia, a arătat, vineri, pentru Agerpres, Tudor Popescu, directorul general al Agenţiei Municipale de Reglementare a Energiei Electrice Bucureşti (AMREB).

Popescu a spus că dacă Guvernul va menţine în continuare subvenţia din anii trecuţi, respectiv achitarea a 68 de lei pe gigacalorie din preţul total, aceasta va determina o creştere a tarifului la populaţie.

Soluţia propusă de AMREB este reducerea preţului total al gigacaloriei cu cel puţin valoarea cu care se va diminua subvenţia acordată de Primăria Capitalei la acoperirea costului gigacaloriei, astfel încât populaţia să nu fie afectată.
Preluarea termocentralelor va asigura controlul Primăriei Capitalei asupra întregului tarif la energia termică, susţine Tudor Popescu.

?Situaţia în care Primăria Capitalei va putea coordona reaşezarea tarifului la energia termică populaţia va fi protejată?, a mai spus Popescu.

Transferul termocentralelor de la Ministerul Economiei la Primăria Capitalei a fost un subiect discutat încă de pe vremea când Adriean Videanu era primar general al Capitalei. Atunci, Videanu a susţinut, la rândul său, acest transfer către municipalitate a termocentralelor, declarând în repetate rânduri că această soluţie ar fi una benefică pentru Bucureşti.

Agerpres

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu primaria capitalei
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close