Antena 3 CNN Economic Biz News Business Pambuccian: Dacă nu rezistăm trei ani, ne vom trezi că toată ţara este cumpărată de străini

Pambuccian: Dacă nu rezistăm trei ani, ne vom trezi că toată ţara este cumpărată de străini

Pambuccian: Dacă nu rezistăm trei ani, ne vom trezi că toată ţara este cumpărată de străini
Sursa foto: varujan pambuccian
30 Ian 2009   •   03:26

Criza financiară atrage după sine unele probleme adiacente. În situaţia în care multe persoane şi societăţi sunt în lipsă de lichidităţi, au început să apară avertismentele că România ar putea fi cumpărată.
Deputatul Varujan Pambuccian, membru al Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei, avertizează că problemele de finanţare de pe piaţa românească au atras fonduri de tip "cioclu", care aşteaptă să cumpere tot la preţuri foarte mici, astfel ca, după trecerea crizei, toată ţara ar putea aparţine altora, scrie Mediafax.
?Ţinta lor acum sunt investiţiile imobiliare, achiziţionate la 20% din valoarea proprietăţilor, cu teren şi clădire. Astfel de fonduri vor începe să cumpere din 2010 şi firme româneşti. Dacă nu rezistăm trei ani, cât ar putea să ţină criza, ne vom trezi că toată ţara este cumpărată", a spus Pambuccian, la un seminar.
El consideră că principala preocupare a afacerişilor români ar trebui să fie supravieţuirea companiilor, prin orice mijloace.
"Vom avea un şomaj cum n-am mai avut în România niciodată. Acest lucru îl vom vedea din toamnă. Diferenţa dintre un şomaj enorm şi unul foarte mare nu va fi făcută de măsurile pe care guvernanţii le au în vedere în aceste zile, de creşteri de salarii şi alte cheltuieli de acest tip, ci de cum vom menţine în viaţă firmele", a afirmat Pambuccian.
Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close