Antena 3 CNN Economic Biz News Business Parlamentul bulgar majorează limita de garantare a depozitelor bancare

Parlamentul bulgar majorează limita de garantare a depozitelor bancare

Parlamentul bulgar majorează limita de garantare a depozitelor bancare
30 Oct 2008   •   13:59

Parlamentul bulgar a adoptat măsurile de creştere a garanţiei privind depozitelor bancare, de la 40.000 de leva (20.000 de euro) la 100.000 de leva (50.000 de euro), transmite AFP. Această creştere urmează deciziei miniştrilor de finanţe din Uniunea Europeană de majorare a limitei garanţiei depozitelor bancare de la 20.000 de euro la cel puţin 50.000 euro în caz de faliment bancar. Premierul bulgar Serghei Stanişev, care a propus acestă creştere parlamentului în data de 9 octobre, a indicat totodată că 99% din depozitele bancare sunt mai mici de 20.000 de euro. El şi-a motivat propunerea prin grija de a ?asigura? cetăţenii bulgari.
Legislativul de la Sofia a obligat guvernul şi Banca Naţională a Bulgariei să informeze cel puţin o dată la 3 luni măsurile luate în scopul menţinerii stabilităţii economice a ţării.
Bugetul Bulgariei pentru 2009, care va fi definitivat joi de către guvern, urmează să prevadă 'măsuri de menţinere a stabilităţii macroeconomice şi financiare, precum şi condiţiile de creştere economică', conform parlamentului bulgar.
Agerpres

×
Subiecte în articol: Bulgaria
Parteneri
Răsturnare de situație în ultimul sondaj pentru București
x close