Antena 3 CNN Economic Biz News Business Patriciu - cel mai bogat român. În topul Forbes, l-ar putea depăşi pe Trump

Patriciu - cel mai bogat român. În topul Forbes, l-ar putea depăşi pe Trump

Patriciu - cel mai bogat român. În topul Forbes, l-ar putea depăşi pe Trump
27 Aug 2007   •   14:43

Omul de afaceri Dinu Patriciu a devenit cel mai bogat român după vânzarea a 75% din acţiunile grupului Rompetrol, pentru 2,7 miliarde dolari. Patriciu a depăşit astfel averile estimate ale primilor doi clasaţi în top 300 Capital - Ion Ţiriac şi Iosif Constantin Drăgan. În clasamentul realizat de Capital în noiembrie 2006, Dinu Patriciu apărea pe poziţia a opta, cu o avere estimată la 550-600 milioane de dolari, în timp ce primul clasat, Iosif Constantin Drăgan, apărea cu o avere de 1,3-1,6 miliarde de dolari.

Cu cele 2,7 miliarde de dolari încasate de la compania din Kazahstan, Patriciu va trece astfel în fruntea clasamentului, înaintea lui Ion Ţiriac (creditat în noiembrie 2006 cu 1,2-1,5 miliarde dolari), Iosif Constantin Drăgan, Gigi Becali, Sorin Ovidiu Vântu, familiei Păunescu şi fraţilor Micula.

Ion Ţiriac este primul român care a apărut în 2007 în clasamentul miliardarilor din întreaga lume alcătuit de revista Forbes, ocupând locul 840 dintr-un total de 946 de persoane luate în calcul, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari. În urma vânzării Rompetrol, Dinu Patriciu va intra şi el în topul Forbes, urmând să ocupe, cel mai probabil, o poziţie situată în zona locului 270. El ar putea depăşi astfel în clasament mari oameni de afaceri din întreaga lume, având în vedere că, spre exemplu, americanul Donald Trump se află pe locul 314 în topul Forbes.

CITIŢI INTEGRAL TOPUL FORBES. DEOCAMDATĂ, ŢIRIAC E SINGURUL ROMÂN DIN CLASAMENT
PATRICIU A VÂNDUT 75% DIN COMPANIA ROMPETROL
MOISE GURAN: PATRICIU E MAI BOGAT DECÂT ŢIRIAC - {a}rompetrol_27aug.wav{/a}
PATRICIU: ACUM, ROMPETROL VA AVEA INDEPENDENŢĂ FAŢĂ DE RUSIA
REACŢIA CONCURENŢEI DIN ROMÂNIA

Antena3.ro

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close