Antena 3 CNN Economic Biz News Business Patriciu: Politicienii să asigure libertatea ecomomică şi taxare redusă, în rest să ne lase în pace

Patriciu: Politicienii să asigure libertatea ecomomică şi taxare redusă, în rest să ne lase în pace

Patriciu: Politicienii să asigure libertatea ecomomică şi taxare redusă, în rest să ne lase în pace
Sursa foto: dinu patriciu
02 Iun 2009   •   04:00

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, luni, la dezbaterea PNL privind relansarea economiei, că politicienii trebuie să asigure libertate economică, taxare redusă, un mediu stabil şi profitabil şi să îi lase în pace pe oamenii de afaceri, susţinând că o cotă unică de 10% ar fi perfect raţională.

"Am privit cu speranţă ce am auzit aici, taxă unică 10% şi TVA redus la 15% - sunt condiţii fundamentale. 10% e perfect raţional în România astăzi. (...) Astăzi, oportunităţile crizei sunt folosite nu de cei care au lichidităţi, ci de către cei care ştiu să se adapteze cu rapiditate. O singură condiţie există pentru ca noi să putem să folosim această oportunitate: să fim lăsaţi în pace!", a susţinut Patriciu.

Liberalul a adăugat că oamenii de afaceri şi politicienii trebuie să ştie să folosească "oportunitatea crizei".

"Să existe libertate economică, taxare redusă, un mediu stabil şi profitabil, asta e treaba politicienilor. În rest, să ne lase în pace!", a spus Patriciu.

Omul de afaceri a opinat că actuala criză a fost provocată de "state, în tendinţa lor feudală de a-şi oprima contribuabilii, de a-i menţine cu forţa".

"Iadurile fiscale sunt statele actuale, pentru că ele încearcă să stoarcă de la contribuabili cât mai mult cu putinţă. Statul trebuie să fie un arbitru în ceea ce se întâmplă în toate domeniile productive", a spus liberalul.

Omul de afaceri a militat pentru instituirea statului minimal, declarând că "statul nu are ce face decât să fie un arbitru", dar şi că "piaţa e globală, e deasupra naţiunilor".

"Dacă încercăm să siluim piaţa, capitalul fuge, fug şi resursele umane şi ajungi, dintr-o ţară prosperă, un pustiu. Azi încă nu există o teorie asupra acestei crize. Noi, în România, nu putem reacţiona altfel decât în restul lumii", a conchis Dinu Patriciu.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinu Patriciu
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close