Antena 3 CNN Economic Biz News Business Patriciu: Rompetrol va fi independentă faţă de Rusia

Patriciu: Rompetrol va fi independentă faţă de Rusia

Patriciu: Rompetrol va fi independentă faţă de Rusia
27 Aug 2007   •   16:20

Dinu Patriciu, preşedintele şi proprietarul grupului Rompetrol, a declarat că structura actuală a acţionariatului grupului Rompetrol nu va înregistra modificări în următorii 2-3 ani. Afirmaţia lui Patriciu vine în contextul în care omul de afaceri a vândut 75% din acţiuni către compania petrolieră de stat KazMunayGaz din Kazahstan. ?Este importantă stabilitatea companiei, pe o perioadă de 2-3 ani, iar o achiziţie importantă durează circa un an?, a afirmat Patriciu citat de Mediafax.

Preşedintele companiei a explicat că, prin această tranzacţie, Rompetrol va avea acces la resurse energetice şi va avea independenţă faţă de aprovizionarea din Rusia.

La începutul anului, au existat mai multe zvonuri legate de o eventuală vânzare a unui pachet de acţiuni. Se pare că printre cei care au făcut oferte s-a numărat şi grupul rus Gazprom, însă acesta a fost refuzat din motive politice, scrie Mediafax.

În ceea ce priveşte cele 75% din acţiuni care au fost înstrăinătate, Dinu Patriciu a declarat: ?Riscam să nu pot ţine ritmul cu partenerii mei. (...) 25% dintr-un pepene înseamnă mai mult decât 100% dintr-un măr?.

Rompetrol va fi administrată în comun de cei doi acţionari, firma kazahă urmând să numească majoritatea membrilor consiliului de administraţie al Rompetrol. Grupul petrolier cuprinde aproximativ 40 de companii, cu activităţi în 13 ţări. Printre activităţile de bază se regăsesc rafinare, explorare, distribuţie, servicii industriale, logistică, marketing, dar şi servicii de turism şi transport aerian.

Preluarea celor 75% din grupul condus de omul de afaceri Dinu Patriciu este a doua mare tranzacţie cu acţionariat românesc, prima fiind privatizarea BCR.

PATRICIU A VÂNDUT 75% DIN COMPANIA ROMPETROL
MOISE GURAN: PATRICIU E MAI BOGAT DECÂT ŢIRIAC - {a}rompetrol_27aug.wav{/a}
PATRICIU DEVINE CEL MAI BOGAT ROMÂN. VA INTRA ÎN TOPUL FORBES

Antena3.ro

×
Parteneri
Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope, deși prețul lor este foarte mic
x close