Antena 3 CNN Economic Biz News Business Patriciu vrea Rompetrol in top 10 al companiilor petroliere din Europa

Patriciu vrea Rompetrol in top 10 al companiilor petroliere din Europa

Patriciu vrea Rompetrol in top 10 al companiilor petroliere din Europa
06 Sep 2007   •   17:16

Sigla Rompetrol va sta pe multe alte sedii din capitale europene în următorii doi-trei ani, a declarat joi preşedintele grupului Rompetrol Dinu Patriciu, într-o conferinţă internaţională la Bucureşti. Omul de afaceri a precizat că Rompetrol şi-a propus să devină una din primele zece companii petroliere din Europa, printr-o politică agresivă de expansiune, dar care să nu deranjeze. Strategia sa va fi să atingă cote de piaţă mici, dar semnificative, în statele riverane Mării Negre şi Mării Mediterane. Potrivit lui Patriciu, Rompetrol se va extinde în Balcani şi va concura cu OMV la privatizarea companiei petroliere NIS din Serbia.

“Îi vom bate pe OMV pentru că vom da un preţ mai mare deoarece compania din Serbia este mai importantă strategic pentru noi”, a spus Patriciu.

Aplicând filosofia unei companii moderne într-o lume globalizată, Rompetrol reprezintă o companie petrolieră în proporţie de 50 %, iar restul de 50 %, o companie financiară.

Dinu Patriciu a adăugat că este decis să investească în continuare în petrol, mai ales că acum Rompetrol poate beneficia de resursele de materii prime ale partenerilor din Kazahstan.

Rompres

×
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close