Antena 3 CNN Economic Biz News Business Patriciu vrea să facă oleoductul Constanţa-Trieste

Patriciu vrea să facă oleoductul Constanţa-Trieste

Patriciu vrea să facă oleoductul Constanţa-Trieste
09 Dec 2008   •   01:35

Grupul Rompetrol ar dori să se implice în construirea oleoductului Constanţa- Trieste. Acest proiect a devenit deosebit de interesant pentru companie după ce a deschis un terminal petrolier marin în apropriere de rainăria sa.
?Constanţa-Trieste devine mult mai viabil acum decât proiectul Burgas-Alexandropolis. Din acest moment, devenim foarte interesaţi atât în a-l construi, cât şi în a finanţa întreaga investiţie de pe teritoriul României, de 312 km, şi eventual cu cantităţile de ţiţei necesare?, a declarat preşedintele Rompetrol, Dinu Patriciu, citat de Cotidianul. Acesta aprecia investiţia necesară la 600-700 milioane de euro şi circa un an şi jumătate.
Cu toate acestea, nu au fost demarate încă discuţiile necesare, totul fiind la nivel de intenţii. Rompetrol a inaugurat un terminal în valoare de 175 milioane dolari. Acesta se află în largul mării, la 8,5 km. Rompetrol speră să devină unul dintre principalii furnizori de ţiţei din Europa, dar şi să intermedieze vânzarea de petrol din Kazahstan, ţara de origine a patronilor companiei româneşti.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dinu Patriciu
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close