Antena 3 CNN Economic Biz News Business Patronul de la Sidex Galaţi, interesat să cumpere un combinat din Bulgaria

Patronul de la Sidex Galaţi, interesat să cumpere un combinat din Bulgaria

Patronul de la Sidex Galaţi, interesat să cumpere un combinat din Bulgaria
17 Apr 2008   •   12:17

ArcelorMittal, compania deţinută de multimiliardarul indian Lakshmi Mittal, s-a arătat interesată de achiziţionarea combinatului siderurgic Kremikovtzi din Sofia, deţinut în prezent de fratele magnatului, Pramod Mittal, arată un comunicat al agenţiei de presă bulgare BTA.

Reprezentanţii ArcelorMittal s-au întâlnit cu ministrul Economiei şi Energiei din Bulgaria, Petar Dimitrov, pentru a discuta posibilitatea efectuării tranzacţiei. Conform Sunday Times, Mittal s-a oferit să plătească suma de 50 milioane de euro pentru Kremikovtzi, numai o treime din preţul la care aceasta a fost evaluată de fratele său, Pramod.

Discuţiile despre tranzacţie se desfăşoară pe fondul unor proteste ale muncitorilor de la Kremikovtzi, nemulţumiţi de întârzierea plăţii salariilor. In acelaţi timp, ministrul Dimitrov a afirmat că işi va da acordul pentru tranzacţie oricărei companii dispuse să investească bani in planul de reabilitare a combinatului, care sa includă reducerea emisiilor, precum şi achitarea datoriilor catre stat şi utilităţi ca NEC şi Bulgargaz, sau catre compania feroviară BDZ.

Pramod Mittal a cumpărat combinatul de la Kremikovtzi pentru suma de 69 milioane de euro, fiind în prezent presat să îl vândă din cauza datoriilor de aproximativ 325 milioane de euro.

Lakshmi Narayan Mittal, multimiliardarul indian de cetăţenie britanică, se află pe locul cinci în topul Forbes, averea sa ridicându-se la 32 miliarde de dolari. În 2006, Mittal a fost numit ?Omul Anului? de prestigioasa publicaţie ?Financial Times?, iar în mai 2007 a apărut în topul celor mai influente 100 de personalităţi ale lumii, alcătuit de ?Time?. Compania sa, ArcelorMittal deţine în România combinatul Sidex de la Galaţi, unde în ultima lună au avut loc de asemenea proteste ale muncitorilor nemulţumiţi de oferta salarială.

Antena3.ro

×
Parteneri
Suspectul principal al crimei din Botoșani a fost prins
x close