Antena 3 CNN Economic Biz News Business Persoanele fizice vor putea achita online impozitul pe venit, de la 1 octombrie

Persoanele fizice vor putea achita online impozitul pe venit, de la 1 octombrie

Persoanele fizice vor putea achita online impozitul pe venit, de la 1 octombrie
30 Sep 2008   •   11:28

Începând de miercuri, 1 octombrie, persoanele fizice autorizate îşi vor putea vizualiza şi achita pe Internet obligaţiile la stat. În această categorie se înscriu impozitele pe veniturile obţinute din activităţi comerciale, agricole, tranzacţii imobiliare sau activităţi liberale. Autorităţile spun că, până la sfârşitul anului, şi persoanele juridice vor putea beneficia de aceste servicii. Costurile acestor tranzacţii vor fi suportate de contribuabili.
Impozitul va putea fi plătit pe site-ul Agenţiei de Administrare Fiscală, pe baza cardului, şi de către cei care au obţinut venituri din închirieri, tranzacţii cu acţiuni, operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, activităţi agricole sau din transferul proprietăţii imobiliare din patrimoniul personal.
Pe lângă impozitele pe venit, se vor putea achita online regularizările şi plăţile anticipate aferente acestui tip de impozit.
Instituţia căreia îi revine sarcina de a procesa plăţile efectuate online este Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, din cadrul Ministerului Comunicaţiilor.
Sistemul de plată online ar putea fi extins, în curând, şi în cazul persoanelor juridice. Reprezentanţii ANAF estimează că şi firmele vor putea beneficia de acest sistem de plată până la sfârşitul anului.
Antena3

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close