Antena 3 CNN Economic Biz News Business Peste 20.000 de români, pe litoral de 1 Mai

Peste 20.000 de români, pe litoral de 1 Mai

Peste 20.000 de români, pe litoral de 1 Mai
Sursa foto: litoral
04 Mai 2009   •   14:01

Peste 20.000 de români s-au aflat, de 1 Mai, în staţiunile de pe litoral, cu peste 30% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă din 2008, când sărbătoarea a coincis însă ca dată cu Paştele, atraşi, printre altele, de evenimentele organizate, potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), citată de Mediafax.

"Din estimările asociaţiei, pe litoral au sosit de 1 Mai peste 20.000 de turişti. A existat o promovare mult mai bună din partea Ministerului Turismului şi s-au organizat mai multe evenimente (spectacole, concerte, show-uri etc.)", a declarat, luni, agenţiei de presă, preşedintele ANAT, Corina Martin.
Între 1 şi 3 mai, pe litoral au avut loc mai multe concerte, o paradă a maşinilor de epocă şi o demonstraţie a fostului pilot de Formula 1 David Coulthard. În aceeaşi perioadă, Ministerul Turismului a lansat imnul turistic al României.
Preşedintele ANAT spune că printre cele mai vizitate staţiuni s-au aflat Mamaia, Costineşti şi Neptun-Olimp, unde hotelurile deschise au avut un grad de ocupare între 80% şi 100%.
"De 1 Mai, hotelurile din Mamaia au funcţionat la capacitate maximă, iar în Costineşti hotelierii care şi-au deschis unităţile au declarat că de foarte mulţi ani nu au mai avut un grad de ocupare atât de mare. În sudul litoralului rata de ocupare a fost mai scăzută, însă nici aici nu a coborât sub 80%", a declarat Martin.
În afară de litoral, românii s-au plimbat prin staţiunile montane de pe Valea Prahovei, Bran-Moeciu, Bucovina, Maramureş, Neamţ şi nordul Olteniei, dar şi prin zonele balneo-climaterice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: litoral 1 mai turisti
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close