Antena 3 CNN Economic Biz News Business Petrom a scumpit carburanţii în staţiile proprii

Petrom a scumpit carburanţii în staţiile proprii

Petrom a scumpit carburanţii în staţiile proprii
18 Iun 2008   •   13:14

La doar trei zile după ce ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a lăudat Petrom că nu a mai scumpit carburanţii în urma criticilor sale din luna mai, compania a majorat miercuri preţurile la benzină şi motorină. Deşi preţul petrolului a coborât miercuri sub 134 dolari, fiind a patra zi consecutivă în care cotaţia a avut o evoluţie descendentă, Petrom a scumpit carburanţii în staţiile proprii cu 0,07 lei/litru de benzină, respectiv 0,06 lei pentru litrul de motorină.

Astfel, preţurile au trecut de 4 lei/litru. Un litru de benzină Eco Premium costă 4,06 lei, iar pentru Premium 95 şi Top Premium consumatorii vor plăti 4,03 lei, respectiv 4,36 lei. Sortimentele OMV Carrera 95 şi OMV Carrera 100 vor putea fi cumpărate începând de miercuri cu 4,13 lei, respectiv 4,76 lei/litru.

La motorină, Top Euro Diesel va costa 4,42 lei, OMV Sprint Diesel 4,47 lei, Euro Diesel 4,34 lei şi OMV Premium Diesel 4,75 lei. Ultima scumpire a benzinei şi motorinei la Petrom a avut loc la 12 mai, dar compania nu a redus preţurile în ultima lună, precum au făcut-o companiile Rompetrol şi Lukoil, pe fondul scăderii preţului barilului de petrol.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mugur Isărescu lasă de înţeles că se va ajunge la îngheţarea salariilor în România
x close